4.11.09

Ruokalähetys Kainuusta



Syksy alkaa itsepäisesti taittua kohti talvea, viikonloppuna onneksi saimme vielä nauttia muutamasta kauniista syyspäivästä (kuvat tosin on otettu jo pari viikkoa sitten). Alkuviikosta sain harvinaisia, mutta sitäkin mieluisampia vieraita Kainuusta. Veljeäni pikkusiskon toimeentulo ilmeisesti huolestuttaa, sillä hänen mukanaan pohjoisesta saapui myös kolme säkkiä ruokaa! Nyt kaapit totisesti tursuavat. Saimme kaikkea ihanaa, mm. suppilovahveroita sekä pakasteena että kuivattuna, rouskusäilykettä, kelta-, puna- ja valkosipulia, porkkanahilloa, kurpitsapikkelssiä, mansikka-raparperimarmelaadia - kaikki itse kerättyjä/kasvatettuja tai omista tarpeista valmistettuja. Lisäksi pakkaseen päätyi hirvenlihaa ja olipa mukana myös purkki itse teetettyä hirvisäilykettä. Joukossa on kuulemma myös hieman porsaanlihaa rasvaisuutta tuomaan, n. prosentti perunajauhoja sidokkeena sekä merisuolaa ja mustapippuria mausteena. Minulla vaan ei ole harmaatakaan haisua siitä, mihin moista tuotetta käyttäisi. Kuulemma se on niin hyvää, että menee sellaisenaan leivän päällä. Keittoihinhan ja laatikoihin säilykelihoja yleensä käytetään, mutta en ole oikeastaan lihakeiton ystävä, eikä laatikkojakaan tule usein laitettua. Lisäksi sain niinkin arkisen, mutta itselleni aivan uuden tuotteen kuin purkkisardiineja tomaattikastikkeessa - mihinkäs sitä sitten tunkisi?! Hajoavatko sardiinit samoin kuin sardellit/anjovikset, jos niistä keittelisi maukkaan tomaattikastikkeen pastalle? Kapriksia ja sitruunaa vaan mukaan ja humps mahaan? Hyviä vinkkejä kaipaa ystävällisesti hän :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti