13.12.09

Puff, sanoi pita!

Tänä viikonloppuna oli tarkoitus syödä hirveä, mutta paisti unohtui pakkaseen. B-suunnitelma kiertyi kaapissa kököttävän jauhetun naudan ympärille. Pitaleipiä emme olleet tehneet pitkään aikaan, joten leipuriksi päätyi tällä kertaa Chilihifisti, samalla kuin allekirjoittanut lakkaili kynsiään... Tarkkaa reseptiä leipuri ei kuulemma käyttänyt, mutta pitat syntyivät käden käänteessä ja onnistuivat loistavasti.

Kuumenna 3 desiä vettä ja lisää siihen 2 teelusikallista kuivahiivaa, 1 tl suolaa ja 1 rkl hunajaa, sekoita. Lisää jauhoja, kunnes taikina alkaa kiinteytyä ja lorauta joukkoon reippaalla kädellä oliiviöljyä (n. kolmisen ruokalusikallista). Alusta taikina hyvin ja anna nousta lämpimässä paikassa. Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, jaa se puoliksi ja vaivaa palloksi jauhotetulla alustalla. Jaa puolikas taas kolmeen osaan ja leivo niistä litteitä leipiä. Paista 250-asteessa n. viitisen minuuttia, jolloin pitojen tulisi suorittaa seuraava temppu:

Ja sitten vain täyttämään.

Täytteenä söimme siis jauheliha-papu-tomaattikastiketta, salaattia ja juustoraastetta, mutta pavuista ja muista kasviksista saa toki aikaan täyttävän vegeversionkin. Jauhelihakastikkeeseen käytettiin 400 g vähärasvaista, kotimaista jauhenautaa ja tölkki tomaattimurskaa, 1 sipuli silppuna ja maustekaapin koko arsenaali... Mukavaa rakennetta jauhelihan joukkoon tuovat mustasilmäpavut (vajaan desin verran kuivana), joita Chilihifisti ensin liotti puolisen tuntia ja keitti sitten kypsäksi suolavedessä. 

Kuuman taskun kestävä salaatti syntyi kiinankaalesta, tuoreista ja aurinkokuivatuista tomaateista, kalamataoliiveista sekä avokadosta. Salaatin joukkoon sekoitettiin kastike oliiviöljystä, punaviinietikasta, limemehusta, pippurista ja yrteistä sekä kokonaisesta viipaloidusta valkosipulin kynnestä.

Sitten vain koverretaan veitsellä tasku auki,  sullottaan täytteet sisälle, kuorrutetaan chilikastikkeella ja asetetaan huuli leipäsen päälle. Pari täytettyä pitaa käy hyvin kokonaisesta ateriasta, mutta mukavahan näitä on iltapalanakin napostella.

The beauty or the beast?

Tunnelmallista Lucian päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti