10.1.10

Pehmoiset hirvipullat

Saimme jouluna paketin (vajaa 400 g) jauhettua hirvenvasaa Chilihifistin vanhemmilta. Kokemukseni mukaan hirvenlihapulliin sekoitetaan yleensä kermaa, possunlihaa tai muuta rasvaista, mutta nyt mukaan muussattiin edellisten sijaan sidokkeeksi keitetty peruna. Nämä onnistuivat paremmin, kuin osasin kuvitella - ehkä parhaita tekemiäni lihapullia koskaan?! Pullat olivat pehmeitä, maukkaita ja mehukkaita. Epämääräisestä kuvasta huolimatta tällaisia nauttisin mielelläni myös ravintolassa.



Aloitin kokkaamisen keittämällä kypsäksi yhden perunan. Silppusin pienen sipulin ja kuullotin sen voissa. Sitten varsinaisen taikinan tekoon: riko kulhoon muna, kaada mukaan tilkka maitoa, ja lisää mausteet: pari teelusikkaa dijon-sinappia, suolaa, valkopippuria ja yksi murskattu valkosipulin kynsi. Sekoita, lisää mukaan sipulikuullote ja murskaa mukaan peruna. Sekoita taas, lisää lopuksi jauheliha ja sekoita taikina ympäri nopeasti.  Voit lisätä vielä suolaa, jos olet epävarma sen riittävyydestä. Pyörittele seoksesta kostein käsin isohkoja pullia ja paista ne pannulla kaikessa rauhassa matalan lämmön ja voin kera.



Riistapullat nautittiin dijon-sinapin, hapankaalen ja perunasalaatin kera. Annokseen kahdelle Chilihifisti keitti al denteksi reippaasti suolatussa vedessä kuutioidut perunat (muutama per nenä). Lisäksi tarvitset yhden maustekurkun kuutioina, 4 tankoa säilöttyä parsaa paloina, kapriksia ja hieman sipulisilppua. Ne yhdistetään perunoihin, maustetaan suolalla, pippurilla ja halutessa yrteillä, ja kuorrutetaan (kevyt)majooneesilla. Sekoitetaan ja nostetaan jääkaappiin odottamaan pullien valmistumista. Juomana toimi chileläinen Yali reserva shiraz, joka oli pehmeä, mutta aavistuksen mehumainen tuttavuus. Maistui kuitenkin ihan hyvältä ja  runsas marjaisuus miellytti ainakin minua ruoan tasapainona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti