4.9.09

Herutusta

 
Blogini marjateemaan viitaten lienee sopivaa, että aloitan reseptien latomisen kauden herkuilla, tällä kertaa kirpakoilla herukoilla. Tämä juustokakku on ennemminkin raikas kuin makea. Pidän kovasti juustokakkujen teosta, niitä kun voi varioida loputtomasti eikä uuniakaan tarvita. Tämän reseptin alkuperää en muista: olen kirjannut sen ylös leipomuskirjaani ja muutellut omaan makuun sopivaksi, mutta samantyyppisiä reseptejä löytyy netistäkin runsaasti. Käytin tällä kertaa laktoosittomia/vähälaktoosisia sekä kevennettyjä tuotteita. Valitettavasti keittiössäni on kunnon kakkulautasen mentävä kolo, joten kakku tarjottiin tavallisessa piirasvuoassa. Palveli hyvin ja syötiin hymysuin! Huomasin, että pakkasessa kököttää vielä rasia viime vuoden mustaherukoita, joten jatkoa tälle kakkuselle saattaa seurata pian...

Pohja:
12 kpl digestive-keksejä, käytin täysjyvää
50 g sulaa margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa
1 dl sokeria
2,5 dl vispicremeä
200g mastamatonta tuorejuustoa
1/2 sitruunanmehu

Kiille:
300g herukoita
4 liivatelehteä
1 dl vahvaa mehua

1. Sulata rasva ja jauha digestivet. Itse käytän jauhamiseen yleensä tehosekoitinta, sillä työ käy näppärästi ja tulos on tasalaatuinen. Sekoita keksinmurut ja rasva keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (läpimitta 24cm). Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Vaahdota sillä aikaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sekä erikseen vispicreme.
3. Kuumenna sitruunamehutilkka ja puristele vesi liivatteista. Sulata liivatteet sitruunamehuun.
4. Sekoita juusto, liivate-sitruunaseos, muna-sokerivaahto ja vispicremevaahto keskenään ja kaada irtopohjavuokaan murupohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään. Teen juustokakut yleensä iltaisin ja annan täytteen jähmettyä yön yli ja tekaisen päällyksen seuraavana aamuna.
5. Kiillettä varten liota jälleen liivatteita kylmässä vedessä n. 10 minuutin ajan. Kuumenna mehu ja puristele liivatteista vedeet. Liota ne kuumaan nesteeseen ja anna jäähtyä. Sekoita mehu-liivateseos herukoiden joukkoon ja levitä kakun päälle.
6. Nosta juustokakku takaisin kylmään ja anna jähmettyä muutama tunti, miellellään iltapäivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti