28.10.09

Bataattisosekeitto

Aiemmassa sosekeittopostauksessani paljastin, että lempisosekeittoni syntyy bataatista. Bataattisosekeitto tuntui muutama vuosi sitten olleen oikea trendiruoka, jota varioitiin jokaisessa ruokalehdessä ja blogit osoittavat, että se maistuu kotikeittiöissä edelleen. Miksipä ei? Kaksi suuta syö yhdestä suuresta bataatista pari päivää. Tämmöinen soppa syntyi Marjameressä viimeksi:

1 suuri bataatti
2 porkkanaa
1 sipuli
2 suurta valkosipulin kynttä
1 tulinen, punainen chili
n. 5 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria
öljyä 

1. Kuori ja lohko bataatti, porkkana ja sipuli.
2. Kaada kattilan pohjalle tippa öljyä ja kuullota siinä sipulia, chilisilppua ja murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää bataatti ja porkkana.
3. Kuumenna kasvisliemi ja lisää kattilaan siten, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat valmiita soseutettavaksi.
4. Pienennä lämpöä ja aja keitto soseeksi esim. sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito sekoittaen ja purista joukkoon sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti hyvän, tuoreen leivän kera.



2 kommenttia:

  1. Kas kas mitä täältä löytyykään! Herkkua hyvässä seurassa.

    Sopisikovatkohan punaiset linssit bataatin kylkeen? Niillä keitosta saisi ruokaisamman.

    VastaaPoista
  2. Hehhe, juuh, piti hankkia jotain oheistoimintaa graduttamisen kylkeen...:)

    Ihan varmasti sopivat ja linssit varmasti myös tasapainottaisivat bataatin makeutta - itse pidän makeahkoistakin keitoista, mutta tiedän, ettei se kaikkia "suolaisissa" keitoissa miellytä.

    VastaaPoista