1.10.09

Logistiikan hukkunut logiikka

Eilen illalla tulin katsoneeni FST5-kanavalta mielenkiintoisen ohjelman. Spotlight-ajankohtaisraportissa heräteltiin katsojia miettimään lähiruoan konseptia. Tuoretavaraa kuljetellaan lännestä etelän logistiikkakeskuksiin ennen kuin tuotteet päätyvät kauppojen hyllylle pohjoiseen. Haastatellut viljelijät ilmaisivat tyytymättömyytensä tilanteeseen, mutta myös avuttomuutensa sen edessä. Mitä voi tehdä kuluttaja? 

Katso ohjelma täältä

Reportaasissa tehtiin selväksi myös se, ettei pienen liikkeen ole kannattavaa hankkia lähellä tuotettua ruokaa. Onneksi rohkeita systeemintestaajiakin löytyy, kuten esimerkiksi Helsingin Kumpulassa.

Lue Hesarin NYT-liitteen juttu Kumpuodista

Minua kuluttajana kiinnostaa paitsi ruoan alkuperä myös sen hinta. Ruoan arvonlisäverokevennys astuu vihdoin voimaan tänään. Samalla alkoholit  puolestaan kallistuvat, taas vaihteeksi. Pitänee vielä tänään lähteä tutkimaan veromuutoksia käytännössä. 

Viime yö oli muuten ensimmäinen pakkasyö meillä. Osa yrteistä ja chilit ovat muuttaneet sisätiloihin ja ne kypsyvät vauhdilla. Tomaatit korjasimme jo muutama päivä sitten: kasa keltaisia helmiä odottaa käyttöä ja vihreät odottavat leikatuissa oksissa kellastumista. Lokakuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti