11.10.09

Beef of cake

Tässä taloudessa syödään loppujen lopuksi melko vähän kokolihaa. Silloin tällöin hyvä tarjous kuitenkin osuu silmään ja viimeksi ostimme Stockan hulluilta päiviltä kotimaista naudan takuumureaa paahtopaistia. Lihasta syntyi maukkaita lehtipihvejä. Kahdelle syöjälle palassa oli turhankin paljon apetta, joten Chilifihisti leikkasi lopunkin lihan ja laittoi ohuet fileepihvit pakkaseen kahdessa nyytissä. Lauantaina nauta loikkasi wokkiin. Simppeliä ja maistuvaa syyspäivän iltaan.

Käyttämämme liha tuli siis pakkasesta ja se oli valmiiksi leikattu fileiksi, jotka sulattamisen jälkeen nuijittiin ja leikattiin ohuiksi suikaleiksi. Myös kasvikset suikaloitiin ohuiksi viipaleiksi. Maustekastike ja mausteseos kannattaa sekoitella valmiiksi ennen wokkaamisen aloittamista. Lisukkeena söimme tällä kertaa riisiä. 



Naudanliha-kasviswokki (2-3:lle)
300g naudanlihasuikaleita
parsakaalta
1 porkkana
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 tomaatti
pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 lemon drop ja 1 aji benito-chili

Mausteseos lihalle
korianteria
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
salviaa

Maustekastike kasviksille
2 tl punaista pestoa
soijaa
sweet chili-kastiketta
punaista balsamico-etikkaa
1 tl hunajaa
muutama tippa kala- ja osterikastiketta
1 valkosipulinkynsi

1. Kuumenna öljyä wokissa ja paista lihat kahdessa osassa nopeasti korkealla lämmöllä. Murskaa joukkoon yksi valkosipulinkynsi ja kuiva mausteseos ennen kuin laitat lihat sivuun kasvisten tieltä.
2. Lisää tarvittaessa öljyä ja aloita kasvisten paistaminen kovimmasta päästä. Ideana on vain pikainen paistaminen, jotta kasvikset eivät menetä makuaan tai rakennettaan. Parsakaali ja porkkana vaativat pidempää pannullakäyttämistä kuin sipuli ja vihreä paprika. Lisää chilisilppu, toinen valkosipulinkynsi ja pala raastettua/hienonnettua inkivääriä sekä maustekastike. Purista/raasta joukkoon myös tomaatti.
3. Lisää lopuksi lihat ja sekoita hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti